Tips om lån för att reparera bilen

Behöver du reparera din bil akut? Bilreparationer är ofta dyrt och vid oförutsedda utgifter kan lån vara en lösning. Nedan får du tips vad du ska tänka på när du ska låna pengar för att laga bilen.

Det finns många olika privatlån men en flexibel kontokredit är ett bra alternativ. Flexibiliteten är viktig då det är svårt att veta på förhand exakt vad bilreparationen kommer att kosta. Att ha en bil som fungerar är ofta A och O i vardagen. Du kanske pendlar med bilen till jobbet, storhandlar mat och skjutsar barnen till aktiviteter. Då behöver du en pålitlig bil som fungerar. När bilen går sönder kräver det oftast att du lämnar in den på reparation hos en bilverkstad. Det är smidigt och enkelt, men kostnaderna kan vara höga. Då är det bra att kunna dela upp betalningen.

Kontokredit för att dela upp betalningen

Det är dyrt att reparera bilen. I tuffa ekonomiska tider med stigande matpriser och levnadskostnader kan det kännas ännu dyrare. Då kan du behöva låna pengar för att laga din bil. Det finns många olika typer av lån på marknaden att välja emellan. Det kan vara svårt att botanisera i djungeln av snabblån, blancolån och kreditkort men det är viktigt att du som konsument läser på och gör ett klokt val utifrån dina förutsättningar.

Hos GF Money kan du ansöka om en flexibel kontokredit där pengarna finns tillgängliga när du behöver dem. Om du ska laga bilen vet du inte alltid vad kostnaden slutligen kommer att landa på och då kan du behöva ett flexibelt lån med möjlighet att både sänka och utöka lånet. Då är en kontokredit att föredra framför exempelvis ett blancolån på ett fast belopp. Det finns många fördelar med en flexibel kontokredit:

  • Du har alltid tillgång till ditt kreditutrymme men betalar endast för det du använt dig av.
  • Återbetalningen är flexibel och kan delas upp över tid.
  • Du behöver inte betala tillbaka lånet i en klumpsumma utan kan betala lite i taget.
  • Utbetalningen sker snabbt och direkt till ditt konto.

Vad kostar det att laga bilen?

Kostnaden för att reparera en bil varierar mycket beroende på bilmodell och vad felet är. Det kan även variera mellan olika bilverkstäder, så var noga med att göra prisjämförelser. Vissa fel kräver att du lämnar in bilen på en bilverkstad medan andra fel kanske kan lösas på egen hand. Detta bygger dock på att du vet vad felet är. För att få ner kostnaderna kan det därför vara klokt att börja med att lämna in bilen för en felsökning. Därefter kan du ta ställning till om du ska laga bilen själv eller låta verkstaden göra sitt.

De dyraste felen att reparera är skador på motor och växellåda. Vid sådana fel kan det i vissa fall vara billigare att skrota bilen än att laga. Det finns både för- och nackdelar med att skrota bilen och det kan såklart kännas tråkigt att lämna in bilen för skrotning, men det kan vara värt att se över om det handlar om en gammal bil. Då kan det vara mer ekonomiskt gynnsamt att låna till att köpa en ny bil istället för att reparera. Det beror dock helt på vilken bil du har, vad felet är och dina förutsättningar.