Så lyckas du med däckköpet

Däcken på bilen slits och ibland behöver du köpa nya däck. Däck kan du bland annat hitta online. Fördelarna med att köpa däck på nätet är många.

När du behöver nya däck till din bil kan du enkelt beställa dem på nätet. Du kan beställa billiga däck online och välja att antingen få dem hemlevererade eller direkt till en verkstad. Om du vill komma billigt undan när det är dags för nya däck ska du definitivt kika vad som finns online först. En stor fördel med att köpa däck på nätet är att du inte behöver åka någonstans och du kan få dem hem utan att lyfta ett finger. För att få däcken hem väljer du detta i kassan i samband med att du slutför ditt köp.

Montera däcken på bilen

När däcken har kommit är det dags att sätta dem på bilen. För att byta däcken smidigt är det viktigt att du har rätt utrustning och verktyg. Prioritera säkerheten först när du ska byta däck. Du kan alltid lämna in bilen på en verkstad om du inte vill genomföra däckbytet själv. Tänk på att du alltid behöver byta mellan vinter- och sommardäck, många missar att byta i tid.

Hitta rätt däck till bilen

När du ska välja ut nya däck till din bil ska du utgå ifrån förutsättningar du har, bilens egenskaper och användningsområde. Alla däck som du har på bilen ska vara av samma typ. Om däcken du sätter på bilen har olika mönsterdjup eller är använda olika mycket ska du alltid sätta de bästa däcken bak. För att ta reda på vilka däck som passar just till din bil kan du kika i registreringsbeviset. Du kan även söka på Transportstyrelsens hemsida för att hitta samma information. Det räcker inte att bara veta vilken dimension du behöver utan även vilket hastighets- och belastningsindex som behövs. Det är många som väljer att ha olika dimensioner på vinter- och sommardäcken. Oftast är vinterdäcken mindre. Du kan alltid rådfråga proffs om du är osäker på vilka däck du ska välja. Det finns även tekniska krav som är bra att känna till.