Bila till Kristianstad för bilträff

Många svenskar är bilentusiaster och träffas på stora bilträffar, nostalgiträffar och cruising. Här finns möjlighet för alla som älskar bilar att titta på amerikanska vrålåk, klassiska bilpärlor och delta i tävlingar. Ett populärt ställe för bilträffar är Kristianstad, där det också finns många andra sevärdheter att besöka.

Om du bestämmer dig för att åka till Kristianstad för bilträff behöver du vara ute i god tid med att boka boende. Ett bra val för boende är Hotel Bishops Arms i centrala Kristianstad. Här bor du i ett bra läge nära stationen och kan njuta av en brittiskinspirerad stil, sova gott i sköna sängar och äta på den populära gastropuben.

Sevärdheter att besökaFlygfoto över Kristianstad bastion i Sverige

När du besöker Kristianstad med bil har du goda möjligheter att få en spännande och händelserik semester. Här finns många guldkorn och mycket att göra. Du kan besöka Naturum Vattenriket, där du kan titta på utställningar, musik och delta i olika programaktiviteter. I Kristianstad finns ett kloster från 1200-talet, Bäckaskog slott och skogspark. Här kan du gå längs anrika vandringsleder och njuta av den historiska miljön.

Ett annat populärt besöksmål är Artillerimuseet där du kan se landets rikssamling av granatkastare och annat artilleri. Målet för museet är att utveckla och bevara det organisatoriska och artilleritekniska kulturarvet och bygga upp kunskaper kring detta. Museet siktar på att inneha den mest kompletta samlingen av artilleri och indirekt eld i Norden. Här arbetar 25 personer i en ideell förening för att hålla museet öppet för allmänheten.

Bilträff i Kristianstad

För den som är intresserad av bilar är Kristianstad ett bra resmål. Här kan du besöka Ivö, ett unikt naturskönt ställe där många bilträffar hålls. Deltagare och arrangörer har tidigare varit nöjda med mötesplatsen och här hålls återkommande bilträffar med namnet ”Ivö Meet”.

Att tänka på

När du ska besöka Kristianstad behöver du säkerställa att alla förberedelser är på plats och att du enkelt kan ta dig runt till olika bilträffar och sevärdheter. Du kanske behöver ett garage för att parkera bilen och vill se över möjligheter till shopping och gastronomiska matupplevelser. I Kristianstad finns många garage och P-hus som du kan hitta på kommunens hemsida.