Så hittar du bästa begagnade bilen

Genom att göra ett bra förarbete innan du fattar dit köpbeslut kan du minimera risken att göra ett dåligt köp. Provkörning är ett av de viktigaste momenten när du ska köpa en begagnad bil. Då kan du upptäcka eventuella fel och brister på bilen.

Att köpa en bil är en stor grej. Det finns en mängd olika bilmodeller och märken på marknaden att välja mellan. Det är inte alltid enkelt att veta vilken bil som du ska satsa på, men det behöver inte vara invecklat. Det finns några bra knep och tips som du kan använda dig av för att kunna göra ett bra köp. Ett tips är att kolla på en begagnad Toyota om du vill ha en säker och bra bil. Det finns många populära bilmodeller som Toyota Corolla, Toyota RAV4, Toyota Yaris och många fler som är värda att kika på.

Olika Toyota modeller att välja mellan

Toyota har 57 modellfamiljer där det totalt är över 535 000 fordon som är fördelade på 1253 modeller. Totalt finns det 11 olika biltyper av Toyota. Du kan köpa en begagnad Toyota för mellan ungefär 22 000 och 989 900 kronor. Det finns en Toyota för alla. Det viktiga när du ska hitta en bil för dig är att välja rätt modell. Skriv ner dina krav som du har på en bil. Det allra bästa är att du utgår ifrån dina behov som du har dagligen.

Provkör alltid bilen

När du har kraven nedskrivna är nästa steg att skaffa en bra överblick. Kolla vilka bilannonser som finns ute. Kika på vad du kan få en bra Toyota för. Om du sedan hittar en modell som tilltalar dig är det en bra idé att provköra bilen. Det är smidigast att göra detta hos en bilhandlare. Kör en ordentlig sväng och känn på bilen. Ett tips är att stänga av stereon för att verkligen höra om det finns några missljud eller annat. Sedan pandemin har intresset ökat för begagnade bilar vilket gör att priset har gått upp en aning, men det är möjligt att hitta en bra bil till en rimlig peng.

När du provkör bilen ska du:

  • kontrollera bromsarna
  • lyssna efter konstiga ljud
  • testa växellådan
  • kontrollera styrningen och att bilen går rakt