Välj valuta: SEK EURO

Elcyklar

Information och fördelar med en elcykel

Definition av elcykel enligt Transportstyrelsen
Enligt Transportstyrelsens definition räknas en elcykel som cykel om den är konstruerad på följande sätt ”Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind. Motorn till en elcykel får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim. Motorns nettoeffekt får inte överstiga 250 watt”
Enligt svensk lag måste elcyklar vara utrustade med PAS (Pedal Assistent System), dvs elmotorn får endast kopplas in när man trampar. Om elcykeln inte har PAS klassas den som moped och inte som cykel och då gäller motsvarande mopedregler. Alla våra elcyklar från Masu är utrustade med PAS.

Fördelar och nyttan med en elcykel
Det finns många fördelar med en elcykel, en av de främsta är den rekordlåga driftskostnaden, endast 20 öre per mil. Med en elcykel bidrar du till en bättre miljö och enligt Greenpeace är elcykelns miljöpåverkan motsvarande en sextiondel av en vanlig bil.
Med Masu Elcykel tar du dig vart du vill utan större ansträngning. När du börjar trampa hjälper elmotorn till med upp till 25 km/h. Uppförsbackar och motvind behöver inte längre vara några problem. Våra elcyklar klassas som helt vanliga cyklar och kan därför användas av såväl gammal som ung enligt samma regler som en vanlig cykel.
Alla kan ha nytta av en elcykel. Med en elcykel får du motion beroende på hur mycket du själv hjälper till och trampar när elmotorn är på. Du kan även använda den som en vanlig cykel med elmotorn avstängd, t ex använda tramphjälpen/elmotorn på vägen till en aktivitet och sedan koppla ur den på väg hem. Elcykeln är utmärkt att använda sig av om man snabbt och smidigt vill ta sig någonstans utan att bli svettig.
Har du fysiska nedsättningar eller är till åren kommen och inte har möjlighet att cykla längre sträckor med en traditionell cykel är en elcykel perfekt eftersom eldriften alltid finns att tillgå som extrahjälp.    

Lithium- eller blybatteri

Våra Masu elcyklar är utrustade med antingen lithium- eller blybatteri. Det är stor prisskillnad mellan dessa och den främsta anledningen till att ett lithiumbatteri är dyrare är att det har en längre livslängd och klarar av fler laddningar än ett blybatteri. Lithiumbatteriet behöver ej heller underhållsladdas på samma sätt som ett blybatteri för varaktig livslängd. En elcykel utrustad med ett lithiumbatteri är mycket lättare eftersom det väger ca 2 kg medan ett blybatteri väger ca 8 kg.
Sorteringsordning:
Visningsformat:
1  |  Visa alla
  • Lifebike

Produktbeskrivning

Vår nya modell C-PACT är en hopfällbar cykel av hög kval...
12995 kr
Produktinformation

Lifebike Chick är en hybridcykel / elcykel designad med stilrena linjer...
12495 kr
Produktbeskrivning

Lifebike City är en hybridcykel / elcykel designad med stilrena linjer,...
14495 kr
Produktbeskrivning

Lifebike City är en hybridcykel / elcykel designad med stilrena linjer,...
14995 kr
Produktbeskrivning

Lifebike Classic är en hybridcykel designad med stilrena linjer, genomt...
13995 kr
Produktinformation
Lifebike City är en hybridcykel / elcykel designad med stilrena linjer, g...
12495 kr
Produktbeskrivning

Lifebike Classic är en hybridcykel / elcykel designad med stilrena linj...
11995 kr
Visa mer